Editie 2009

De 2009-editie van de Wetterse septemberkermis was voor wielerclub Wetthra ongetwijfeld het hoogtepunt in zijn bestaan. Fel bevochten wedstrijden met zowel op zaterdag als maandag prachtige winnaars en een massa volk langs de omloop: meer moest dat echt niet zijn.

Op zaterdag openden we het sportief programma voor het eerst met een wedstrijd voor juniores. Edward Theuns van KSV Deerlijk Gaverzicht trok het laken naar zich toe, Wetteraar Michiel Remory kwam na een lange periode van inactiviteit goed voor de dag en sleepte een achttiende plaats uit de brand.

Traditiegetrouw werden de deelnemers aan de twee gentlemen-wedstrijden luid aangemoedigd. Rik Porte toonde zich de sterkste van de 37 recreatieve fietsers terwijl Paul Rooseparck 36 wielertoeristen achter zich liet in de tweede reeks. In de afsluitende wedstrijd voor elite zonder contract en beloften stuntten Koen De Bosscher en Sven Colman door met hun tweetjes het hele pak te dubbelen. Ter info: het parcours in Wetteren is 1,6 kilometer lang! In de laatste ronde verschalkte De Bosscher zijn medevluchter en won met kleine voorsprong. Naar Wetterse traditie werd er tot in de vroege uurtjes gefeest...

Hoe fijn het zaterdagprogramma ook was, kermismaandag is en blijft de sportieve hoogdag in Wetteren. Met Alessandro Petacchi kon Wielerclub Wetthra een vedette van wereldformaat aan het koersgekke volk presenteren, maar ook de rest van het deelnemersveld met de inmiddels betreurde Frank Vandenbroucke, Jurgen Vandenbroeck, Maxime Monfort, Jimmy Casper, Greg Van Avermaet, Serge Pauwels, Staf Scheirlinckx en Iljo Keisse mocht gezien worden. Voor de start van de wedstrijd schonk Barloworld-Brit Steven Cummings het ton zuivel dat hij in Westrem won bij de Ronde van Vlaanderen aan vier lokale goede doelen, in de wedstrijd ging het er meteen veel minder vriendschappelijk aan toe want de renners stoven aan zeer hoge snelheid achter hun brommers door de Wetterse straten. Achter de afsluitingen genoten meer dan tienduizend kijklustigen van het spektakel.

Toen de finale er aan kwam konden Petacchi, Monfort, Van Avermaet en Frank Vandenbroucke de beste papieren voor leggen, maar toen Jurgen Vandenbroeck Maxime Monfort vloerde in de sprint bleek dat genoeg voor de eindzege. Monfort werd in de totaalstand tweede, Alessandro Petacchi bezette de derde plek.

Dat er ’s avonds in de tent nog een paar flinke pinten gedronken werden op de goede afloop van deze sportieve hoogdag, dat had u waarschijnlijk al vermoed.