Editie 2008

Voor de vijfde editie van het Degroof Coffee & Food Wetthra Dernyfestival zakte met Steven De Jongh, Jurgen Roelandts, Leif Hoste, Bruno Risi, Mario Aerts, Sven Nys, Johan Vansummeren, Filip Meirhaeghe, Iljo Keisse, Kenny De Haes, Kenny De Ketele, Wouter Van Mechelen en Christophe Brandt het keur van de Belgische wielersport naar Wetteren af.

We vulden die toppers uit het wegpeloton, de baansport, het mountainbike en het veldrijden voor het eerst in de geschiedenis van het Dernyfestival aan met twee beloftevolle Wetterse jongeren zodat Kevin Eeckhout en Wouter Fack mee konden genieten van de aandacht van het tienduizend man sterk opgekomen publiek.


Sven Nys etaleerde zijn conditie die hem tijdens de Olympische Spelen in Peking naar een glansprestatie leidde door de eerste reeks op zijn naam te schrijven waarna Belgisch Kampioen Jurgen Roelandts in de afvalling het laken naar zich toe trok.

Aan het eind van de finale rit mochten Steven De Jongh, Jurgen Roelandts en Iljo Keisse sprinten met de dagzege als inzet. Keisse toonde zich de snelste van het trio en kreeg op het podium het gezelschap van Jurgen Roelandts (tweede) en Steven De Jongh. Met Bruno Risi op plaats vier en Sven Nys op stek vijf waren toppers uit alle disciplines van de wielersport in de top vijf van het Degroof Coffee & Food Wetthra Dernyfestival vertegenwoordigd. Waarna de Wetteraars in de feesttent er nog een lang en vooral leuk feest van maakten.