Editie 2017

Editie 2017Editie nr 14 van het Wetterse Dernyfestival met 2 Belgische kampioenen Oliver Naesen en Stijn De Bock, een spurtbom Andre Greipel, een ex-winnaar van Parijs - Roubaix Matthew Hayden, pubiekslieveling Iljo Keisse, topper Jan Bakelants en tal van andere goeie renners.   


Onder ruime publieke belangstelling mocht Burgemeester Pardaen het startschot geven voor de eerste reeks.


Na een spannende wedstrijd konden zich in de laatste ronde 3 renners los werken van het peloton en sprinten voor de reeks zege. Frederik Backaert - Backie - was de snelste.De tweede reeks over 25km leverde de ene aanval na de andere op, Antoinne Gaudillat probeerde het voor zijn lokale supporters club, de Dernyboys. Ook onze voorzitter ging de Dernyboys even groeten. De sprint van de tweede reeks werd uiteindelijk gewonnen door Jasper De Buyst. Jasper zijn 4e overwinning al dit jaar.


De derde reeks ging de doorslag geven, verschillende renners konden het Dernyfestival nog winnen. Na 30km werd er gespurt in de Molenstraat maar Belgisch kampioen Oliver Naesen kon de spurters Andre Greipel en Oscar Gatto nog verrassen met een late aanval.