Geschiedenis

Geschiedenis


In 2004 jaar veranderde Wielerclub Wetthra het geweer van schouder en werd de klassieke kermiskoers voor beroepswielrenners vervangen door een dernycriterium. Zoals dat geldt voor elke verandering werd met argusogen uitgekeken naar het resultaat. Zou de nieuwe formule aanslaan?


De voorbije edities vormen het beste bewijs dat Wielerclub Wetthra de juiste keuze maakte. Jaar na jaar zakten steeds meer wielersupporters op kermismaandag naar Wetteren af omdat ze weten dat het Dernyfestival een piekfijn georganiseerd evenement is met toprenners en een ongeƫvenaarde ambiance. We kregen in het voorbije decennium de beste wielrenners ter wereld aan de start. Mannen van het genre Robby McEwen, Thor Hushovd, Marc Cavendish, Bradley Wiggins, Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet waren onder de indruk van het evenement.


In de voorbije jaren heeft het bestuur van Wielerclub Wetthra het beste van zichzelf gegeven om het Dernyfestival ieder jaar weer naar een iets hoger niveau te tillen. Maar om een evenement tot in de puntjes te kunnen organiseren volstaan goede wil en veel bereidwillige medewerkers niet. Zonder financiƫle inbreng van een groot aantal sponsors was het Wetthra Dernyfestival nooit het evenement geworden wat het vandaag is.